Smaker kameler godt?

Antallet kameler som ble svelget på Stortinget i går tyder på det...



I saken om abort er folkemeningen klar - ingen innstramning av liberaliseringen som ble innført i 2016. Og dersom alle partier hadde stemt ut fra eget program i stedet for det KrF presset gjennom i Granavolden-plattformen, så hadde ikke abortloven tatt steget tilbake til slik den var under siste rødgrønne regjering. For det er faktisk ikke snakk om mer enn det, selv om enkelte vil ha oss til å tro at det er det. Men det er symbolpolitikk fra KrF.

Og det er et lite steg tilbake, men et lite steg for mye!


Nei, norske kvinner trenger ikke å finne frem strikkepinnene med den endringen
av abortloven som ble vedtatt i går. Men et steg tilbake er et steg tilbake. Uansett!
(Bilde: Wikimedia commons)

I den andre saken, om avvikling av pelsdyrnæringen, er også folkemeningen klar. Folk flest er for et forbud, og har vært det lenge. Samtidig har ikke flertallet på Stortinget vært mot det. I denne saken var det Venstre som presset gjennom en av sine hjertesaker i Granavolden-plattformen, og fikk Høyre og FrP til å stemme mot sin overbevisning, og for folkeflertallet.

Så samtidig som jeg jubler for at pelsdyrnæringen nå endelig skal bli avviklet, så synes jeg det er håpløst at vi skal ta det unødvendige steget tilbake i abortspørsmålet.

Ikke minst blir politikerforakten større. For den typen kamelsvelging vi så på Stortinget i går forteller meg at det demokratiet vi er veldig glade i å fremstille som et av verdens beste ikke er spesielt godt. Hadde folkemeningen blitt respektert av de vi velger frem, ville vi ikke fått det tilbakesteget i abortloven vi så i går. Og pelsdyrnæringen hadde vært avviklet for lenge siden.

Et demokrati skal avspeile folkemeningen, ikke være en hestehandel for å beholde makt!


Kommentarer

Populære innlegg