Vant mot staten!

Det har vært stille fra meg en liten stund av grunner jeg ikke har tenkt å gå inn på i dag. For i dag er en gledens dag!

Tatovering er endelig anerkjent som et yrke der det trengs spesielle ferdigheter!


Saken handler om den russiske tatovøren Nick Morte som ble kastet ut på mest mulig brutale måte for et par år siden - han fikk ikke engang dra til leiligheten sin for å hente egne eiendeler. Rett på Trandum, 3 dagers opphold der før han ble sendt ut med 5 års utestengelse. Og dermed forsvant også muligheten til å jobbe i resten av EØS-området. For sånn fungerer loven. I rettssaken ble kunstarten tatovering, og yrket tatovør, sammenlignet med å male vegger - som noe som ikke krever spesielle ferdigheter. Tingretten opprettholdt UNEs vedtak, og utviselsen ble opprettholdt. Saken ble anket, og Nick Morte la ut på sin side på Facebook, kvelden 15. mai, at han hadde vunnet over UNE på alle punkter. Tatovering ER et yrke der du trenger spesielle ferdigheter.

Nick Morte i retten med sin advokat

Hvordan tankegangen om at "hvem som helst kan bli tatovør" i det hele tatt har fått fotfeste hos UNE må være kun på bakgrunn av gamle holdninger og total mangel på kunnskap. Det stilles ekstremt høye krav for en tatovør, både hygienisk og kunstnerisk. En seriøs tatovør VET at det som prentes inn i huden din med blekk er noe du skal ha hele livet, og det må holde mål. Teknisk og kunstnerisk.

Og Nick Morte var en av de dyktigste på sitt felt i Norge. Nå kan han bli det igjen. For UNE tok feil i sin tolkning av lovverket! David slo Goliat, også i vår moderne virkelighet.

Dette er en stor seier for uavhengige kunstnere! Det er også en påpekelse om at utsendelser uten dom ikke har noe i en rettsstat å gjøre - til tross for at enkelte som har vært omtalt på denne bloggen tidligere mener det.

Trine Grimm skriver om hennes opplevelse av utsendelsen her

Historien fra Nick Mortes blogg her

Nick Morte på Instagram: @nickmorte
Nick Morte på Facebook

Tatoveringer og malerier av Nick Morte







Bildene er publisert med Nick Mortes tillatelse, og all copyright tilhører ham.

Kommentarer

Populære innlegg