En god dose rett i årene



Nei, det er ikke heroin jeg snakker om, det er rock'n'roll. Denne gangen i form av bandet Virginia Hill som for noen få timer siden gikk av scenen på Gamla i Oslo etter releasekonsert for debutskiva Makin' Our Bones. Og strengt tatt finnes det ikke noe bedre dop en fet musikk...



Virginia Hill er ren, deilig rock'n'roll, men har samtidig sitt eget uttrykk, og de har en teft for å finne de rette melodiene som setter seg fast i hjernen, noe singlene Dangerous Temptations og Aphrodite er et bevis på.

Og live låter dette tight som faen. Leadgitarist Phillie vandrer rundt på scenen, poserer på soloene, og er gitarhelt. Vokalist Paulie er nesten like mye oppå monitorene som nede på scenegulvet. Han har også tatt med seg noen av micstativfaktene til David Coverdale uten at det noen gang føles noe annet enn genuint. Det er inspirasjon, ikke kopi. Han leverer låtene sikkert, selv om balladestarten på som er lagt inn på Too Young To Die viser at Paulie ikke er en balladevokalist - men det er også det eneste jeg har å utsette på innsatsen hans, for resten av konserten leverte han både som frontfigur og vokalist. Og mens Phillie og Paulie gjør sitt i front står rytmegitarist Mathias Groven og bassist Marcus Pedersen bredbent og lett koreografert, og sammen med trommis Jay Ratama sørger de for at dette er en deilig, tight konsert å overvære.

Foto: Henrik Manfredo

Nå skal gjengen på tur i Europa som support for Hank von Hell. Det er en glimrende mulighet for dem å få vist seg frem. Og leverer de like bra rundt i Europa som de gjorde på Gamla denne torsdagskvelden, så skal du ikke se bort fra at Virginia Hill blir den neste eksportartikkelen i norsk rock'n'roll. Og det er fullt fortjent!

For rocken er langt fra død. Det er bare radiostasjonene om musikksnobbene som tror det...



Foto: Henrik Manfredo
Sjekk ut Virginia Hill på Spotify
- og kjøp albumet etterpå.
Da sørger du for at de får litt tilbakebetalt...



Foto: Henrik Manfredo

Kommentarer

Populære innlegg