Ukens facepalm #4

Jeg kunne latt samtlige facepalms denne uken handle
om Listhaugdebatten - men jeg gidder ikke. Hva jeg synes
om Listhaug er vel kjent fra før, og denne søndagen hopper
jeg glatt over politikken i det som i utgangspunktet skal
være en blogg som handler minst mulig om politikk.

Har det skjedd noe annet denne uken? Jada! Her er denne ukens "vinnere":

Ukens første går til norske medier!

For mens vi krangler om blomsterbuketter og justisministere, så skjer det fremdeles ting som norske medier ikke har skrevet noe særlig om på veldig lenge. Barn drukner i Middelhavet. På flukt!

For flyktningekrisen er langt fra over. Folk flykter fremdeles - og drukner. "Ute av syne, ute av sinn" heter det. La oss fortsette med det, er det nok en del som tenker. Og dette genererer jo ikke klikk lenger...

På tide å snakke litt høyt om dette igjen?

Kristina Quintano er lærer, forfatter og oversetter i tillegg til
forlegger i Quintano Forlag. Hun har vært på Lesvos flere ganger
for egen regning for å hjelpe flyktningene som kommer i land der,
og skriver akkurat nå bok om opplevelsene.


Katy Perry får neste

For etter en høst og vinter med MeToo-debatt starter altså American Idol opp sesongen med at en 33 år gammel kvinne i en maktposisjon - Katy Perry som dommer - tilsniker seg et ufrivillig kyss fra en 19 år gammel gutt i en sårbar posisjon - som deltager i realityshowet. 19-åringen hadde aldri kysset noen før, og ville spare det til sitt første forhold. Han ville at det skulle være spesielt.

Nå har Katy Perry fått kritikk for dette stuntet, men bare det at det gikk gjennom sensuren viser at vi er langt unna likestilling i denne debatten. For fremdeles er det slik at trakassering av menn skal tas med humor. Dette skal vi tåle...

Men seksuell trakassering mot menn er utbredt det også. Og menn sier fra, men det blir sjelden eller aldri plukket opp av mediene, og det ender stort sett med å koke bort i kålen når man prøver å heve stemmen med at dette ikke er greit. Nettavisen er det eneste nettmediet i Norge av noe størrelse som har tatt det opp. I tillegg har Sykepleien en lengre sak med mange historier der menn forteller om sine erfaringer i helsevesenet. Men så vidt jeg har sett ble aldri den artikkelen plukket opp av noen av de store.

Vent... Det betyr jo at Perry må dele denne med norske medier, som dermed kan smykke seg med to facepalms denne uken.

Til slutt har vi Gjerpen Håndballkubb!

Hva har de gjort? tenker du sikkert. Har et av barna mine fått lite spilletid i det siste? Nei - jeg har lite i Skien å gjøre, gitt...

De har fått ny sponsor! FitLine - en serie "kostholdsprodukter" som selges gjennom multi-level-marketing. Produktene leveres av nettverksselskapet PM-International, og har vært i fokus i Norge etter at TV2 kjørte en sak om FitLine-produktene. De avdekket at FitLine markedsføres i sosiale medier med lovnader om at det hjelper mot migrene, ME, fibromyalgi, muskelsmerter, diabetes 2, astma, fertilitet og psykisk ubalanse - samt en rekke andre ting. I tillegg kommer det en rekke påstander om produktene som ikke kan støttes vitenskapelig, som at "opptaket er fem ganger raskere enn vanlige vitaminer, og med 98% opptak på cellenivå." At produktene er fulle av sukker hjelper naturlig nok ikke - og i alle fall ikke mot diabetes 2. De som reklamerer for dette baserer seg selvsagt at menigmann ikke kan noe spesielt om hvordan biologien vår fungerer.

Under facebookposten til Gjerpen HK om denne sponsoravtalen er det selvsagt noe kritikk, blant annet fra en person som har mastergrad i idrettsernæring. Tråden kuppes raskt av selgere av dette "fantastiske" produktet. De spammer ned all kritikk med en overbevisning som kun nyreligiøse gladkristne besitter. Personen med mastergraden blir attpåtil invitert med på kurs hos en av selgerne for å lære om hvor fantastisk disse kosttilskuddene er. Jeg er sikker på at han vil lære mye nytt på dette kurset som han ikke visste før. Om det er noe hold i det han lærer der er en annen sak...

PM-International har varslet at de ville gå til søksmål mot TV 2 for omtalen i programmet "Helsekontrollen", og saksøke TV2 for 50 millioner kroner. (Kilde: Wikipedia)

Fin sponsor dere har, Gjerpen...

Heelt til slutt:

Jeg vet! Jeg lovte innledningsvis å holde meg unna hele Listhaugsaken, men denne var bare for håpløs til å la ligge uten kommentar. For denne underskriftsaksjonen viser at initiativtageren (som jeg har anonymisert av hensyn til hans eget beste) neppe har satt seg spesielt inn i hvordan styresystemet i Norge fungerer.
Kanskje han burde blitt med i introduksjonsprogrammet som flyktningene får..?

Skjermdump fra underskriftskampanjen som kommer til å føre til... Ingenting!




Kommentarer

Populære innlegg