Ukens facepalm #3


Ukens facepalm: Kollenkaos, 8. mars, Asle Toje,
Ja, vi elsker og Sylvi Listhaug


Denne uka har det jaggu vært nok å ta tak i...


#Norsketilstander med folk som sloss mot politiet og hverandre, folk som flyr rundt i T-banesporene, og henger seg fast på T-banen på utsiden. Hvor? Stovner eller en annen oppdiktet no-go-sone? Neida, Holmenkollen. Drita fulle nordmenn på tur for å se folk med planker på beina.

Nå er det selvsagt snakk om å stoppe alkoholsalget på slike arrangementer i fremtiden pga dette, men slik jeg ser det har arrangøren feilet i forhold til skjenkeloven, og burde bli fratatt skjenkebevillingen for resten av arrangementet som altså fortsetter i dag. Dersom et utested eller et konsertsted hadde hatt like lite kontroll på alkoholkonsumet hadde bevillingen blitt inndratt. På stedet! Sannsynligvis for alltid. For her er det snakk om både overskjenking, medbrakt og muligens også berusede mindreårige, samt vakthold og organisering med full svikt.

Så denne ukens første facepalm går til både uprofesjonelle arrangører og gjengen av nordmenn som skapte norske tilstander.


8. mars-komiteen i Oslo får neste facepalm.

For transkvinner blir fremdeles ikke sett på som ordentlige kvinner av arrangørene til 8. mars-toget, og sexarbeidere er bare godtatt dersom de er traffickingofre eller tidligere sexarbeidere som ser seg selv som ofre. Forslaget til FRI Oslo og Akershus "Sex Workers’ and trans rights = feminism". Denne ble nedstemt av de "ekte feministene" som vedtok "Prostitusjon er slaveri – styrk sexkjøpsloven og hjelpetiltakene" som parole. Det endte med at FRI gikk bakerst i toget med den uoffisiell parolen "Lytt til oss". Parolemøtet stemte også nei til at personer som definerer seg som sexarbeidere skal inkluderes på 8. mars og ha en stemme i den feministiske diskursen. For det er vedtatt at ingen jobber som sexarbeidere frivillig, så derfor finnes de ikke - da er det liberalistlobbyen og de konservative som forsøker å kuppe dagen til de "ekte feministene".

Alle er vi like, men noen er likere enn andre... 


Så var det Asle Toje fra FrP, da...

Nobelkomiteens nyeste medlem irriterer seg nemlig over tatoveringer i en kronikk i Minerva. Spesielt på kvinner. Hele kronikken er en gedigen facepalm der han surrer rundt begreper som påstått individualisme, lånt kredibilitet og forestilt utenforskap, før han i avslutningen klarer å lire av seg følgende:

Skjermdump fra Minerva


Som FrP-er er nok Toje glad i individuell frihet, men ikke DEN typen individuell frihet. Bare den som tilsier at menn helst skal gå i dress og slips...


Ja, vi elsker!

Oddny Miljeteig, gruppeleder for SV i bystyret i Bergen, mener "Ja, vi elsker" er utdatert og kjønnsdiskriminerende.

At en 150 år gammel tekst til en nasjonalsang ikke står som hverken et feministisk eller egalitært manifest er ikke noen overraskelse, men altså - seriøst?? I følge henne bør vi altså skrive en ny nasjonalsang fordi denne ikke er kjønnsnøytral.

Selv om jeg er stiller meg hundre prosent bak at hvert enkelt menneske skal verdsettes likt uavhengig av biologisk kjønn, sosialt kjønn, rase, seksuell legning, religiøs tilhørighet osv, og at folk skal dømmes på bakgrunn av sine handlinger, så blir dette feil. Det blir å avskrive en del av vår historie og tradisjon fordi den ikke passer med nye idealer. Det er en farlig vei å gå, historien har vist oss det. Da er det adskillig viktigere å få alle de oversette og marginaliserte kvinnene gjennom tidene inn i historiebøkene i skolen og frem i bevisstheten. DET gir endring i tankesett. Å endre nasjonalsangen gjør det ikke!


Listhaug. Igjen:

Da hun furtet over at forslaget om administrativ inndragelse av statsborgerskap ikke fikk flertall i Stortinget (alle stemte mot, bortsett fra FrP og H) slang hun ut denne på Facebook

Skjermdump fra Facebook

Aller først - la oss få litt oversikt, for her er det nok mange som ikke helt vet hva forslaget faktisk innebar: Forslaget var altså om administrativ inndragelse av statsborgerskap, noe som betyr at regjeringen - ved justisminister Listhaug - uten dom kan inndra det norske statsborgerskapet til de som de mistenker er fremmedkrigere og terrorister. Altså noe helt annet enn hva hun påstår.

Vi lever i en rettsstat. Og det var rettsstatens prinsipper som nesten tverrpolitisk vant frem i avstemningen om denne saken. At rettsstatens prinsipper ikke står sterkere i "lov- og ordenpartiet" FrP viser at de kanskje ikke er så for lov og orden likevel. Så da sutrer Listhaug, og spiller på den vanlige gjørma hun alltid spiller på, det hun vet skaffer gjenhør blant HRS, Document, Resett og Vigrids kjerne. "For hun sier det jo som det er". Nei, hun gjør ikke det. Hun lyver dere rett opp i trynet - nettopp fordi hun fremstiller både forslaget og avstemningen for noe annet enn hva det er. Og liker og deler du, så er du med på å spre løgn - eller "fake news", som det heter på nynorsk. Og det er ikke noen "forskjell i meninger", det er uomtvistelig fakta at du er med på å spre denne løgnen.

Så er det aspektet med at den eneste terrorhandlingen hittil på norsk jord var nettopp et angrep på Arbeiderpartiet. Så samtidig som Fjotolf sitter i fengsel for å ha drept barn, så sitter altså Listhaug i regjeringen og forer den samme gjørma Fjotolf kom fra...

Listhaug må dele denne med Erna Solberg som viser med sitt veike innspill ikke ønsker å ta avstand fra gjørma til Sylvi. Det er det heldigvis andre høyrepolitikere som gjør. Det gjør også Trine Skei Grande og Abid Raja i Venstre.

Erna Solberg vil ikke gripe inn, men viser dobbeltmoralen sin her.
Hvor lang tid tar det før hun ikke har noe annet valg enn å gripe inn..?

Så: Jeg gjentar meg selv fra forrige uke: Fuck Listhaug!
Og avslutter med dette bildet:

Listhaug viser sin sanne side (ukjent opphav)

LIK OG DEL




Og du! Om du liker det jeg driver med:Følg meg på facebook!

Kommentarer

Populære innlegg