Ukens facepalm

Ukens facepalm er en (forhåpentligvis) ukentlig kommentar med ting som har fått meg til å facepalme siste uken. Planen er at det skal være en fast søndagsserie på denne siden.
Og du - om du liker det jeg driver med: Følg facebooksiden min!



Våpen-facepalm:

Massedrapet som nylig skjedde på en skole i Parkland, Florida, utført av en høyreekstrem tidligere elev, har naturlig nok vært mye i overskriften. Og med mediefokuset, så kommer selvsagt alle idiotiske påstander om "false flag-operations" - som vanlig ledet an av konspirasjonskokosjefen Alex Jones, som selvsagt ikke har noe å tjene på å være konspirasjonstulling. Men jeg skal ikke nevne noe mer om den gjengen. Ikke nå. For det som tok kaka for meg var altså denne saken fra Louisiana. En elev kommenterer at det matematiske tegnet for kvadratrot ligner på et våpen - hvilket det jo gjør. Flere kommenterer det samme, og det settes i gang full terroretterforskning på eleven, og gjennomsøker hjemmet hans på jakt etter våpen.
Matte er farlig. Og kvadratrot er farligst av alt!

Og hva gjelder våpenlovene i Louisiana? Du trenger ingen lisens for å eie våpen, og det er ingen bakgrunnssjekk på privatsalg. Det er generelt lite regulering i det hele tatt.

Men en kommentar om kvadratrottegnet fører til etterforskning. Kanskje har eleven weapons of math destruction hjemme? Kanskje er han sympatisør av Al Gebra?

Makan!

Skrotfeminisme-facepalm:

Nå følger ikke jeg med på dette idrettsstevnet for kunstløp pluss en rekke miniidretter som foregår på den andre siden av jorda, men fordi jeg bruker Facebook, er norsk og de fleste av mine venner er norske eller svenske, så får jeg med meg ufrivillig mye like vel. Og der den positive nyheten, som også ble spredd på rockenettstedene, har vært at den ungarske kunstløperen Ivett Toth klinte til med AC/DC som musikk i kortprogrammet (noe det ikke sto så mye om her hjemme - kunstløp er jo en verdensidrett, så der har ikke nordmenn en sjanse), så har ukens idioti kommet fra svenskene. Svensk skrotfeminisme har nemlig klint til igjen.

Hanna Öberg vant gull i skiskyting. Hanna Öberg har en kjæreste som heter Jesper Nelin, som også er med i OL i samme gren. Hanna og Jesper er sikkert glade i hverandre, samtidig som de naturlig nok sikkert lever i en boble som handler om trening og prestasjoner. Men funker det for dem, så er jo det helt strålende.

Advarsel for sarte skrotfeminister: Det kan hende at dere oppfatter de kommende avsnitt som mansplaining. Det kan hende dere vil føle dere krenket. Les videre på eget ansvar!

Nå har det seg slik at en nettavis - Sportbibeln - gjorde sedvanlig sportsjournalistikk, fikk en uttalelse fra Jesper etter at dama hans vant løpet. Og som sportsjournalister flest, så må et par setninger dras ut i en artikkel som kan publiseres på nett, så da legger man til litt ord. Typen til Hanna var altså glad, og sikkert i en seiersrus på damas vegne, over at hun vant. Hun hadde ikke engang stått på pallen i et verdenscuprenn, og nå vant hun et renn i OL.

Det Jesper sa til journalistene var at han hadde følelsen av at hun kom til å gjøre et bra løp, at han sa til henne at "Nå vinner du", og så gjorde hun det. "Helt sykt".

Dette er jo litt lite å lage en artikkel av, så journalisten - inne blant annet sportsjournalistisk svada - slenger på "Nå avslører han de avgjørende ordene han fortalte til kjæresten sin før det sensasjonelle løpet". Dermed klikker svenske skrotfeminister i vinkel! For det er jo klart at typen til Hanna med det mener at hun aldri hadde vunnet om han ikke hadde gitt beskjed om at hun skulle vinne.

Klippet fra instagram. (Klikk på bildet for å forstørre)


En svensk FI-politikers Facebookside. Legg merke til hvordan kommentarene oser av misandri. (Klikk på bildet for å forstørre)

Fra en av mange diskusjoner på Facebook. (Klikk på bildet for å forstørre)

Fra forskjellige diskusjoner på Facebook. (Klikk på bildet for å forstørre)

Typen til Hanna er rett og slett ikke "genussensitiv" nok for det svenske samfunnet. Han burde åpenbart fratas alle muligheter for å ha dame!

Norsk politiker-facepalm:

Til slutt: Stakkars Peter N. Myhre fra FrP! For med denne statusen på Facebook viser han ikke bare at han ikke har noen som helst forståelse for hvordan markedsøkonomien fungerer. Han klager også over at markedsøkonomien han har vært en varm forkjemper for siden 70-tallet styrer sportssendingene.

Tro det eller ei. Denne er ekte!

Men det var vel ikke meningen det skulle gå ut over hans interesser da han bestemte seg for å bli med i det mest markedsliberalistiske partiet her til lands...


Kommentarer

Populære innlegg