Barnas Trygghet



Barnas Trygghet er i vinden etter et innslag i programmet "Innafor" på NRK, og diskusjonen går igjen om vigilantevirksomhet - eller borgervern. Men er Barnas Trygghet borgervern?

Hentet fra Barnas Trygghet sin facebookside

Jeg mener at de ikke er det. Store Norske Leksikon definerer borgervern slik:

Borgervern, vanligvis brukt om frivillig ordensvern eller lignende privat virksomhet som har som formål å opprettholde ro og orden eller drive andre former for rettshåndhevelse på offentlig sted.

Dette er ikke det barnas trygghet gjør.


Barnas Trygghet gjør noe så enkelt som å gå inn på chattekanaler og utgi seg for å være 12-13-14-15 år gamle gutter og jenter, og de trenger ikke å vente lenge før noen tar kontakt på privatchat. Når kontakten er etablert gjør ikke de selv noen seksulle fremstøt, de venter hele tiden på at overgriperne skal komme med forslag til dem. Gjennom chatprosessen gjentar de flere ganger den alderen de har gitt seg ut for å være i, og gir overgriperne alle muligheter til å trekke seg unna. De agerer ikke før overgriperen selv foreslår å møtes.

Her er hva som skjedde da jeg logget meg på chat.no
og utga meg for å være "chanell14" (video)

Etter at de har avtalt et møte, tar de kontakt med politiet for at politijuristen skal kunne se gjennom chatloggen og avgjøre om det er noe grunnlag i chatloggen for å gå til anmeldelse, og for å melde fra om hvor og når møtet skal finne sted.

Til slutt konfronterer de altså overgriperen, og ringer samtidig politiet. De forsøker å overtale overgriperen til å være der frem til politiet kommer, men dersom han forsøker å gå sin vei, følger de etter mens de har kontakt med politiet. Når politiet kommer er det de som står for pågripelsen og innsamling av bevismateriale. Da trekker Barnas Trygghet seg ut av saken, men følger naturlig nok med når saken kommer opp i retten.

Det barnas Trygghet driver med er ikke borgervern, det heter privatetterforskning. Og så lenge vi ikke kan overvåke hvert eneste private chatterom på nettet, så er innsatsen de gjør for at overgripere skal bli avslørt og straffet både verdifull og viktig.

Vil du støtte Barnas Trygghet i arbeidet de gjør, kan du gjøre det her:

  • Kontonummer 1503.87.76468
  • Vipps til 91783.
Barnas Trygghet finner du her:


Kommentarer

  1. Absolutt ikke. Det de holder på er for det første straffbart. For det andre ødelegger det gjerne for politiets etterforskning. For det tredje kan det faktisk sette barns sikkerhet i fare. Ikke minnst ødelegge for øvrige familemedlemmer av dem som blir hengt ut. For det fjerde er de ikke proffe, heller. Dette skal overlates til profesjonelle.

    Dette er noe man faktisk bør angripe fra en annen vinkel. Husk at du hører ikke nødvendigvis om alt som kommer frem i media, også. For alt vi vet er det mange saker som blir oppklart. Men det betyr ikke at vi hører om det.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Innlegg administreres pga økning av spam.

Populære innlegg