Valg!

Jeg hadde opprinnelig tenkt at denne bloggen skulle være mest mulig en partipolitisk fri sone. Dette innlegget er et unntak. For noen ganger er man nødt til å si fra!

En stemme på Venstre er en stemme på Venstre.


En stemme på KrF er en stemme på KrF.


Selv om noen forsøker å få deg til å tro noe annet, så er det faktisk slik det fungerer. For de som forsøker å få deg til å tro på at en stemme på et av de ovennevnte partier er en stemme til FrP er fullstendig klar over følgende: Folk flest - på høyre og venstresiden - har en tendens til å tenke at det er så enkelt.

Dersom det hadde vært så enkelt, så hadde en stemme på Rødt vært det samme som en stemme på AP, og deportering av barn som er født i Norge - for det var AP som startet denne inhumane politikken. De er bare flinke til å late som de ikke har noe med den å gjøre.

Dersom det hadde vært så enkelt, så hadde en stemme på SV vært det samme som en stemme på AP, og en garanti for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja - og mulig oljeboring. For AP har sagt klart og tydelig at de ikke vil godta noen ultimate krav. Og dette kan de gjøre, for om de kommer i regjering, så vil de søke støtte hos H og FrP for dette - og matfatet vårt vil være truet.

I en av de skitneste valgkampene noensinne har jeg savnet politikere som er i stand til å hamle opp med Listhaugs billige retorikk (Trond Giske var helt talentløs i møte med henne. Abid Raja er vel den som har vært nærmest), jeg har savnet en meningsutveksling uten avbrytelser med politikere som er mest opptatt av å få frem eget budskap, og jeg har savnet gode debatter. Jeg har savnet redelighet, ærlighet og fravær av fordummende retorikk og populistisk argumentasjon fra begge sider av den politiske skalaen. Og jeg har savnet fokus på hva som faktisk er gjort. Og det er adskillig mer enn å gjøre lakrispiper og segway lovlig - selv om noen aktører vil ha det til at det er så enkelt.

Jeg har i liten grad fulgt med på valgkampen direkte, og i stedet satt meg ned og sett på politikken partiene har fått gjennom, og Venstre har fått stort gjennomslag for sin politikk uten å sitte i regjering. Adskillig mer enn SV gjorde på sine 8 år mens de satt i en flertallsregjering.


Venstres skryteliste basert på valgbrosjyren fra 2013.
De har altså ikke sittet i regjering, men likevel fått til dette.



Venstre gjør det også svært godt på en del politiske tester.
Og på disse svært viktige punktene som faktisk handler om Norges fremtid, gjør de det bedre enn alle andre.


Uansett: Bruk stemmeretten din! En stemme til det partiet du stemmer på er og blir en stemme til det partiet du stemmer på. Ingen andre.
Ikke la deg lure av billig retorikk!




Kommentarer

Populære innlegg