Stakkars Johaug...



Det hyles og skrikes over den visstnok urettferdige behandlingen Therese Johaug har fått. Hallvard Flatland hyler om boikott, og kommentarfelter på facebook går varme av folks klager over et korrupt system.

Pakningen med advarselet som Johaug ikke leste.
(Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP / NTB scanpix)

La oss se det litt fra den andre siden: Forestill deg at en finsk eller russisk langrennsløper hadde oppgitt akkurat samme grunn til å ha ulovlige mengder av et ulovlig stoff i kroppen som det Johaug gjør. Hvordan hadde vi reagert? Kommentarfeltene hadde gått like varme av fordømmelser over "jævla dopere" og "juksemakere" og "ikke troverdig forklaring". Og dersom denne finske eller russiske idrettsutøveren i tillegg hadde sagt noe sånt som at "Jeg leser alt på pakningen og pakningsvedlegget for å være sikker på at jeg ikke får i meg noe ulovlig, men akkurat denne gangen gjorde jeg det ikke", så hadde et samlet skiinteressert Norge nærmest skreket i hånlatter over hvor idiot det går an å tro at vi andre er!

Men ikke når det gjelder en av våre egne heilnorske, blonde, pene skijenter.

Nei, da er verden urettferdig fordi reglene også rammer våre egne. Reglene som Norge har pushet på skal være strengere, og som vi har fått gjennom.

Kutt ut klaginga! Det kommer garantert en bok på markedet fra henne, og Johaug er uansett adskillig bedre stilt enn de som lever i frykt fra bomber hver dag, de som prøver å overleve på flukt, de som lever med vold rundt seg eller alle andre som sliter med faktiske problemer.

Johaug stiller høyt på privilegieskalaen!

Vits fra Facebook. Ukjent opphav.
Synes du vitsen er for stygg? Synd for deg!


Kommentarer

Populære innlegg